Slide background
Slide background

Zaterdag 9 maart 2019 wordt voor de 39ekeer de Broekhuis Halve Marathon van Harderwijk gehouden. 

De start en finish zijn opnieuw aan de Beneluxlaan in de wijk Slingerbos, al weer voor het 3e jaar op rij. Daar wordt er gelopen over een gecertificeerd en bovendien snel parkoers.

Hopelijk trekt de editie van 2018 weer meer deelnemers dan voorgaande edities en wordt het wederom een geslaagd sportief feest. We doen dit met meer dan 150 vrijwilligers, een enthousiast bestuur en de medewerking en sponsoring van diverse plaatselijke bedrijven en instellingen.

Broekhuis Halve Marathon Harderwijk start van Rabobank Randmerencircuit

Broekhuis Halve Marathon Harderwijk start van Rabobank Randmerencircuit

De organisaties van de grote hardloopevenementen in Harderwijk, Ermelo, Putten, Bunschoten en Nijkerk zijn blij met de gesloten samenwerking. De  organisaties vormen vanaf 2018 een hardloopcircuit onder de naam Rabobank Randmerencircuit. Initiator is de Rabobank Randmeren die haar expertise inbrengt, zodat de evenementen elkaar gaan versterken. Broekhuis Halve Marathon Harderwijk bijt het spits af voor de 2e editie op 9 maart 2019.

Samenwerking                                                                                                                                                                

Samenwerken binnen de regio heeft vele voordelen, zoals bijvoorbeeld het inhuren van verkeersregelaars en vrijwilligers. Voor de laatste loop in Ermelo wordt momenteel een muziekevenement met ‘after party’ opgezet.

Punten verdienen                                                                                                                                                     

Hardlopers kunnen voortaan ook meedoen aan het Rabobank Randmerencircuit, waarbij leuke prijzen te winnen zijn. De Broekhuis Halve Marathon van Harderwijk start als eerste op 9 maart 2019.

Meedoen aan Randmerencircuit                                                                                                                      

Deelnemers kunnen via inschrijving aangeven dat zij willen meedoen aan het Rabobank Randmerencircuit. Elke afstand is geldig om mee te kunnen doen. Om mee te dingen naar de eindprijs van het circuit dien je drie afstanden in drie wedstrijden van de vier gelopen te hebben. De afstand die een deelnemer loopt is niet relevant. Iedere deelnemer ontvangt een herinnering na afloop bij minimaal drie gelopen afstanden over drie wedstrijden. De puntentelling wordt bepaald aan de hand van de tijd van de winnaar (=100 punten).

Kijk voor meer informatie op www.randmerencircuit.nl