Vrijwilligers

Wil jij je inzetten als vrijwilliger bij de Halve Marathon van Harderwijk? 

Een groot aantal vrijwilligers is ieder jaar in touw om de Halve Marathon van Harderwijk tot een succes te maken. Zowel in de voorbereiding als in het weekend zelf zijn zo’n 175 vrijwilligers nodig om diverse taken te vervullen. Net als de lopers beleven ook de vrijwilligers een onvergetelijke dag. Het enthousiasme van de lopers beleef je mee wanneer je bijvoorbeeld langs de kant staat om samen met de politie het verkeer te regelen. Bij de finish en onderweg bij de drankpost neem je talrijke bedankjes in ontvangst en velen beloven volgend jaar weer te komen. Het vrijwilliger zijn bij de Halve Marathon van Harderwijk  is daardoor een dankbare taak waar je zelf ook nog lang aan zult terugdenken.

Informeer naar de mogelijkheden. 
Stuur een mailtje naar de organisatie (vrijwilligers@halvemarathonharderwijk.nl) of kijk op de pagina Vrijwilligerstaken voor meer informatie.

Medewerker Verzorging

Goede verzorging van de lopers is zeer belangrijk. Jij bouwt met andere vrijwilligers de verzorgingsposten op waar de deelnemers zich te goed doen aan drinken en een natte spons. Na afloop van het loopevenement wordt ook alles weer netjes opgeruimd. Deze taak is bijvoorbeeld ook geschikt als MAS stage!

Medewerker Start-Finish

Ga er maar aan staan: honderden enigszins zenuwachtige deelnemers naar het goede startvak begeleiden. Je wijst ze de weg naar de kleedtentenen beantwoordt vragen over bijvoorbeeld start en finish. Aan jou ook de taak ervoor te zorgen dat de finishgebied niet geblokkeerd wordt als de deelnemers over de streep komen. Daar wacht hen een medaille en drinken.

Medewerker Transport

Het transportteam zorgt er -op de evenementendag zelf en op de dagen daar voorafgaand- voor dat alle benodigde materialen op de plaats van bestemming komen. Zij bouwen het parcours op en breken dit weer af. Voor de ritjes dien je minimaal in bezit te zijn van rijbewijs B. Rijbewijs C1E of CE strekt zeker tot aanbeveling. Kennis van het parcours is een vereiste.

Verkeersregelaar

Om verkeer bij het evenement in goede banen te leiden voor de veiligheid van de lopers en andere weggebruikers, moet je 16 jaar of ouder zijn en vooraf een gerichte instructie volgen onder verantwoordelijkheid van de regiopolitie. Heb je de juiste "papieren", dan ben je via ons verzekerd en zul je tijdens het evenement beschikken over de wettelijk voorgeschreven kleding en attributen.

Aanmelden

Lees eerst onderstaande toelichting en meld je aan:

Meld je nu aan als vrijwilliger!

Toelichting bij het aanmeldingsformulier Vrijwilligers

Behalve naar je persoonsgegevens vragen wij naar welke vrijwilligerstaken  jouw voorkeur uitgaat. Wij garanderen niet dat je voorkeur ook gehonoreerd kan worden, maar wij proberen hier wel zo veel mogelijk rekening mee te houden.

Let goed op dat je e-mailadres klopt. Via dit adres ontvang je al onze informatie.

Woon je in de buurt van het parcours en wil je graag in jouw buurt meewerken, dan kan dit. Geef in het veld "voorkeur vrijwilliger" de straat/post aan waar je wilt helpen.

Is er iemand die zich reeds heeft aangemeld met wie je graag samen wilt meewerken, geef dit dan ook aan bij 'voorkeur vrijwilliger'.

Trouwe vrijwilligers

Wij zien onze vrijwilligers graag terug bij de Halve Marathon van Harderwijk. Daarom stellen we jouw mening bij de evaluatie van het evenement zeer op prijs zodat we ons evenement steeds kunnen blijven verbeteren. Jouw mening hierbij telt!

Overige informatie

Via het aanmeldformulier kun je je als vrijwilliger inschrijven. Je ontvangt dan uiterlijk een week voor de loop bericht met nadere gegevens. Ook wordt er contact met je opgenomen indien er voor een bepaalde taak voldoende medewerkers zijn en we een andere taak voor je beschikbaar hebben.

Tot slot ten overvloede

Iedere vrijwilliger ontvangt een hesje, een heerlijk lunchpakket en een flesje drinken. 

Ongetwijfeld zal de Halve Marathon van Harderwijk ook bij jou als vrijwilliger een onvergetelijke indruk achterlaten!

Afdrukken E-mailadres