Skip to main content

INFORMATIE

BEREIKBAARHEID

Bereikbaarheid startlocatie (School RSG, Eisenhowerlaan 59, Harderwijk):

 1. Kom zoveel mogelijk om de fiets naar het RSG, Marshallaan 1, Harderwijk. Op het RSG terrein zijn voldoende plekken om je fiets te kunnen parkeren
 2. Wanneer je met het openbaar vervoer komt, staan er vanaf het treinstation bewegwijzeringsborden welke je naar het RSG gebouw sturen.
 3. Wanneer je toch met de auto komt, kun je deze parkeren op het P&R terrein (B) bij het trein- en busstation in Harderwijk. Het adres is Baanweg 3, of aan de Beemd (A) Vanuit P&R staan er borden welke je naar de startlocatie sturen. Vanaf de A28 kun je het beste afslag 12 “Ermelo” nemen en dan via de Oranjelaan de borden met P&R volgen.

Klik op blauwe marker(s) voor korte beschrijving en link naar Google Maps


VOORZIENINGEN

Kleedruimte

Voor de atleten is er de mogelijkheid om zich om te kleden en te douchen of om eventueel een massage te nemen in de RSG Slingerbos aan de Eisenhowerlaan 59 te Harderwijk. (RSG gelegen op 200 m van start en finish)

We adviseren je om geen waardevolle zaken in de tas te laten zitten. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele vermissing van zaken.

Aula / verzamelpunt bedrijvenloop

In de aula van het RSG is het verzamelpunt voor het maken van de teamfoto's van de bedrijvenloop.

Eten en drinken alleen met PIN betalen

Ook is er mogelijkheid om eten en drinken te kopen. Hiervoor zijn er bonnen te koop. Deze kunnen alleen met PIN betaald worden.

LOCATIE RSG


GOEDE DOEL

Jeugdfonds Sport en Cultuur Gelderland

Ook dit jaar hebben we weer gekozen om een deel van de opbrengst te schenken aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur Gelderland.

Gelderland | Jeugdfonds Sport & Cultuur (jeugdfondssportencultuur.nl)

Sporten, dansen, muziek maken, tekenen en zingen zijn leuk, maar ook belangrijk. Zeker voor kinderen. Kinderen leren op deze manier samenwerken, omgaan met winnen en verliezen én maken nieuwe vrienden. Het is goed voor het zelfvertrouwen en de concentratie. Een kind dat lekker in zijn vel zit, presteert beter!

Voor veel kinderen is sporten niet vanzelfsprekend. In hun gezin is geen geld voor voetbal, streetdance of het inschrijfgeld voor een evenement als dit. En dat gebeurt vaker dan je denkt: gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas groeien op in een gezin met geldzorgen. Als er thuis te weinig geld is, helpt het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het Jeugdfonds betaalt de contributie/lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument. Door te doneren kunt u ervoor zorgen dat alle kinderen mee kunnen doen!

Organiseer zelf een sponsoractie voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Dit jaar bieden we je de mogelijkheid om zelf een actie aan te maken voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Je kunt via de volgende link zelf een actiepagina aanmaken.


BEZOEKERS

Op zaterdag 9 maart 2024 is het weer zover: de 42ste editie van de Broekhuis Halve Marathon Harderwijk! Een sportieve dag vol energie en enthousiasme in het prachtige decor van Harderwijk. Het parcours neemt de deelnemers mee over de schilderachtige boulevard en door het historische hart van de stad. En het mooiste van alles? U kunt erbij zijn om de lopers aan te moedigen!

Of uw dierbaren nu meedoen aan de halve marathon, de kwart marathon, de vijf kilometer, of zelfs de vrolijke kidsrun, uw aanwezigheid zal hun dag onvergetelijk maken. Stelt u zich voor hoe de kinderen stralen van trots wanneer ze, de allerjongsten mogelijk samen met 'n papa, mama, opa of oma, over de finish rennen! En hoe leuk is het om als loper gesteund te worden door familie, vrienden en/of collega's.

Dus trek uw vrolijkste aanmoedigingsoutfit aan, neem uw spandoeken mee en kom naar de Eisenhowerlaan voor de start en vervolgens naar de Beneluxlaan/Slingebos bij het korf-/handbalterrein voor de spectaculaire finish. En ondertussen staat u uiteraard op een mooie, gezellige plek en-route.

Wees getuige van deze sportieve prestaties en deel in de vreugde en trots van alle deelnemers. We kijken ernaar uit u te verwelkomen in Harderwijk!


PACERS

Ook dit jaar kun je weer heerlijk meelopen met de pacers. Dat zijn hardlopers met een vlaggetje die een bepaalde tijd lopen, zodat je niet iedere keer op je horloge hoeft te kijken of je nog het juiste tempo loopt. Dus heerlijk genieten van de omgeving en weten of je op schema ligt.

Tijdens de kwart- en halve marathon lopen er 3 pacers mee. Op hun “vlag” staan de tijden vermeld die zij lopen. Het gaat om hun eindtijd op de halve marathon als ook hun gemiddelde tijd per km.

De richttijden van de pacers voor de halve marathon zijn 1 uur 55 minuten ( 5:27 minuten per km), 1 uur en 50 minuten (5:12 minuten per km) en 1 uur 40 minuten (4:44 per km)


RACETIMER

Ook dit jaar wordt de tijdregistratie weer verzorgd door Racetimer

Racetimer legt de wedstrijdtijden vast én presenteert ze in real time op de lcd-schermen bij de finish. Na de wedstrijd plaatst Racetimer de uitslagen op zijn website. Vrienden, sponsors of geïnteresseerden zijn meteen op de hoogte.

Nieuw!

Nieuw is dit jaar dat toeschouwers en belangstellende de deelnemers kunnen volgen via de Racetimer App

Via de racetimer app kun je de Broekhuis Halve Marathon wedstrijd selecteren en hier vind je alle benodigde informatie over de wedstrijd, maar kun je ook de deelnemers volgen.

De app is te downloaden via de Appstore of via Google.

Racetimer Europe - Apps op Google Play

Racetimer Europe on the App Store (apple.com)

Wij hebben een extra meetpunt op de route laten aanleggen om toeschouwers en andere belangstellenden, de deelnemers nog beter te laten volgen.


EHBO

Tijdens de loop zijn er rondom het parcours voldoende medewerkers van het Rode Kruis, herkenbaar aan hun rode uniform, aanwezig.


DRINKPOSTEN

Er zijn drinkposten onderweg waar zowel water als ook sportdrank wordt uitgedeeld.

Bij de finish wordt naast water en sportdrank ook warme bouillon geschonken.


SCHEMA'S STARTTIJDEN EN PRIJSUITREIKINGEN

Starttijden:

Tijd

Wat

Wie

12.30 uur

Start 5 km.

Vrouwen/ mannen

12.30 uur

Start 5 km.

Bedrijvenloop

13.30 uur

Kidsrun

Kinderen t/m 12 jaar

14.00 uur

Kwart marathon

Vrouwen/ mannen

14.00 uur

Kwart  marathon

Bedrijvenloop

14.00 uur

Halve marathon

Vrouwen/ mannen

14.00 uur

Halve marathon

Bedrijvenloop

Prijsuitreikingen:

Tijd

Wat

Wie

13.00 uur

5 km.

Vrouwen/ mannen

13.15 uur

5 km.

Bedrijvenloop

14.05 uur

kidsrun

Jongens/ meisjes

14.30 uur

Goede doel

Jeugdfonds sport

14.55 uur

Kwart marathon

Vrouwen/ mannen

15.15 uur

Kwart marathon

Bedrijvenloop

15.30 uur

Halve marathon

Vrouwen/ mannen

15.55 uur

Halve marathon

Beste Harderwijker/ beste Harderwijkse

De prijsuitreikingen vinden plaats op het “kidsplein” tussen het RSG gebouw en het grote grasveld.


VEEL GESTELDE VRAGEN

 • Inschrijven

  1. Tot wanneer kan ik mij inschrijven als individuele deelnemer?
   Je kunt je alleen online inschrijven, en dit vanaf 4 november 2023 tot 17 februari 2024 via de website inschrijven.nl. Het startnummer wordt je dan via de reguliere post toegestuurd.
   Na-inschrijving kan ook alleen online en dit vanaf maandag 4 maart 2024 tot een half uur van de start van betreffend onderdeel. Echter VOL=VOL!
   Je kunt je startnummer afhalen bij het Wedstrijdsecretariaat in de RSG

  2. Kan ik mijn inschrijving nog wijzigen?
   Je kunt je inschrijving nog wijzigen door een mail te sturen naar wedstrijdsecretariaat.hmh@athlos.nl

  3. Kan ik mijn startnummer aan iemand anders geven?
   Ja dit is mogelijk. Je kunt je wijziging doorgeven door een mail te sturen naar wedstrijdsecretariaat.hmh@athlos.nl

  4. Wanneer wordt mijn startnummer toegestuurd?
   Je startnummer ontvang je per post. Circa 1 week van tevoren worden deze toegestuurd naar het adres dat je bij de inschrijving hebt vermeldt

  5. Krijg ik mijn geld terug wanneer ik niet kan deelnemen?
   Je kunt je startnummer wel overdragen aan iemand anders, maar conform het deelnemersreglement wordt er geen geld teruggestort.

 • Afstanden en parcours

  1. Welke afstanden kunnen er gelopen worden?
   Je kunt je inschrijven voor de kidsrun (ong. 1 km), de 5 km, de kwart marathon (10,6 km) en de Halve marathon (21.2 km)

  2. Is het parcours gecertificeerd?
   Het parcours is sinds 2023 gecertificeerd voor de halve marathon door de KNAU.

  3. Waar vind ik informatie over het parcours?
   Informatie over het parcours kun je vinden onder het kopje parcours op de website. Hier staat een kaartje waarop je zowel de afstand als ook andere zaken, zoals drinkposten etc. kunt terugvinden

 • De dag zelf

  1. Hoe laat moet ik aanwezig zijn?
   Zorg dat je op tijd van huis vertrekt, zodat je niet te laat bent. Het beste is om uiterlijk een half uur voor de start aanwezig te zijn, zodat je voldoende tijd hebt om je op te warmen voordat je aan je wedstrijd begint. Bij alle wedstrijden wordt er een warming up gehouden die ongeveer 15 minuten voor de start begint.

  2. Zijn er drinkposten onderweg en welke dranken worden er verstrekt?
   Er zijn drinkposten onderweg waar zowel water als ook sportdrank wordt uitgedeeld. Bij de finish wordt naast water en sportdrank ook warme bouillon geschonken.

  3. Zijn er ook pacers?
   Tijdens de kwart- en halve marathon lopen er 3 pacers mee. Op hun “vlag” staan de tijden vermeld die zij lopen. Het gaat om hun eindtijd op de halve marathon als ook hun gemiddelde tijd per km. De richttijden van de pacers voor de halve marathon zijn 1 uur 55 minuten ( 5:27 minuten per km), 1 uur en 50 minuten (5:12 minuten per km) en 1 uur 40 minuten (4:44 per km).

  4. Kunnen bezoekers en thuisblijvers mij ook volgen via een live tracking?
   M.i.v.2024 kun je de app van RACETIMER downloaden en hier kun je de deelnemers live volgen.

  5. Mag ik meelopen met mijn kind tijdens de Kidsrun?
   Ja dat mag wanneer je ervoor zorgt dat je de andere deelnemers niet in de weg loopt.

  6. Wanneer zijn de uitslagen beschikbaar?
   De uitslagen worden zo snel mogelijk na afloop van de wedstrijd gepubliceerd via de site van de Broekhuis Halve Marathon Harderwijk of via de app van Racetimer.

  7. Is er een tijdslimiet voor de halve marathon?
   Ja, de Halve Marathon bestaat uit 2 ronden van ieder 10.6 km. De tijdslimiet voor de eerste ronde bedraagt 70 minuten.

 • Bedrijven

  1. Hoe kan ik mij opgeven voor de bedrijvenloop?
   Bedrijven en organisaties kunnen zich voor- inschrijven voor de Bedrijvenloop voor zowel de 5 km als ook voor de kwart marathon. Ga hiervoor naar de pagina Bedrijvenloop. Je kunt ook een mail sturen naar bedrijvenloop.hmh@athlos.nl
 • Locatie

  1. Kan ik mij omkleden, en douchen op de locatie?
   Je kunt je omkleden en douchen bij het RSG-gebouw. Kijk hiervoor op de plattegrond waar je de kleedkamers kunt vinden. Ook binnen het RSG-gebouw staan bordjes die je de weg naar de kleedkamers wijzen.

  2. Waar liggen de start en de finish?
   De start ligt aan de Eisenhowerlaan, links van het RSG-gebouw. De finish ligt aan het Slingerbos, op circa 200 meter van de start. Op de plattegrond kun je de start en finish locatie precies vinden. Tijdens de wedstrijddag zal dit duidelijk met vlaggen worden aangegeven.

  3. Waar kan ik het beste mijn auto parkeren?
   Het beste is om met de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Fietsen kunnen geparkeerd worden op de aangegeven plekken bij het RSG-gebouw. Auto’s kunnen parkeren op het transferiumterrein bij het station. Vanaf het station staat een looproute (circa 1,5 km) aangegeven richting het start- en finishgebied.

  4. Als ik met de trein kom staat de route naar de start dan aangegeven?
   Vanaf het station staat een looproute (circa 1,5 km) aangegeven richting het start- en finishgebied.

  5. Zijn er ook toiletten aanwezig?
   In het RSG zijn toiletten aanwezig, deze staan op het overzichtskaartje van het RSG . Ook binnen het RSG-gebouw staan bordjes die je de weg naar de toiletten wijzen. Op het start- en finishgebied staan een aantal mobiele toiletten.

  6. Kan ik alleen met de PIN betalen?
   Ja. Op de locatie RSG kun je verschillende non-alcoholische dranken en etenswaren kopen. Je kunt hiervoor bonnen kopen op de aangegeven plaatsen. Deze bonnen kunnen ALLEEN via PIN betaald worden.

  7. Is er ook EHBO aanwezig?
   Het Rode Kruis is aanwezig achter het gebouw van Korfbalvereniging Unitas en tijdens de wedstrijd fietsen de EHBO’ers mee om hulp te verlenen wanneer dit noodzakelijk is.

  8. Kan ik mij ook laten masseren?
   Je kunt je laten masseren bij het RSG-gebouw. Kijk hiervoor op de plattegrond waar je de massageruimte kunt vinden. Ook binnen het RSG-gebouw staan bordjes die je de weg naar de massageruimte wijzen.

 • Overige

  1. Hoe kan ik vrijwilliger worden?
   Zonder vrijwilligers is het niet mogelijk om de Broekhuis Halve Marathon te organiseren. Wij zoeken verkeersregelaars, mensen voor de drinkposten, etc. Opgeven kan door een mail te sturen naar vrijwilliger.hmh@athlos.nl